Alcoolul nu te face mare! - Campanie sociala pentru liceeni

Mesajul Dr. Cristian Andrei

Institutul de Relatii Umane

„In randul adolescentilor, alcoolul isi face loc tot mai insistent, jucand rolul de fals prieten, ca facilitator al comunicarii emotionale si ca ingredient al unor petreceri reusite. Din pacate, societatea inconjuratoare nu reuseste sa ofere tinerilor alternative interesante la aceste beneficii.

Mergand prin licee ca sa le vorbesc tinerilor despre sanatate, tin cont de urmatorul principiu de lucru: frica si academismul steril trebuie sa fie inlocuite de umor si un de fel de guma de mestecat cognitiva, compusa din lucruri interesante pe care adolescentii sa le comenteze in interiorul lor si intre ei.

Ma bucur ca vizitele mele incluse in caravana "Alcoolul nu te face mare" au devenit un eveniment asteptat de elevi. Tinerii vor sa le vorbesti cu sinceritate despre alcool, ca despre toate lucrurile care sunt consumate in amestec; in amestec cu prietenia, cu distractia, chiar si cu dragostea. Ei vor sa stie de ce adultii consuma alcool si le interzic lor acelasi lucru, de ce alcoolul le face rau cand ei se simt bine, de ce baietii care beau sunt considerati eroi, iar cei care nu beau sunt luati in ras.

Este dificil sa interzici un anume consum la o persoana tanara, in al carei comportament sunt importante asimilarea lumii si excesul practicat de dragul integrarii intr-un grup. Trebuie sa vorbesti si cu grupul, nu numai cu tanarul respectiv. Exact asta facem noi, participand la intalniri cu liceenii, intr-o campanie in care ei sunt co-autori.”

Copyright © 2019 Berarii Romaniei. All rights reserved. Inspectoratul General al Poliției Române Inspectoratul Școlar al Municipiului București Asociația „Berarii României“