Alcoolul nu te face mare! - Campanie sociala pentru liceeni
home | media center | comunicat

Liceenii, incitati sa fie cool fara alcool!

Ploiesti, 15 octombrie 2007

Adolescentii din toata tara mai au la dispozitie o luna pentru a se inscrie in competitia anului: concursul national de filme educative de scurt metraj, „Fii cool fara alcool!”, ce face parte din campania nationala pentru liceeni, „Alcoolul nu te face mare”.

Pentru a demonstra ca sunt competitivi si ca merita premiul in valoare de 5.000 de ron, liceenii trebuie sa se inscrie pe www.alcoolulnutefacemare.ro, site in care pot gasi toate detaliile prinvind concursul, si apoi sa pregateasca productia: scenariul si filmarea, care poate fi realizata cu orice suport video. „Intrebarea cum poti sa fii cool si totodata sa nu consumi alcool dorim sa ii framânte pe cât mai multi adolescenti, pentru ca numai punându-si singuri problema ii determinam sa constientizeze diferitele  pericole ale consumului in perioada adolescentei. Jocul de-a scenaristul, actorul sau regizorul poate sa-i ajute pe liceenii nostri sa se dezvolte pozitiv”, a declarat dl. Constantin Bratu, director general al Asociatiei „Berarii României”.

Dr. Cristian Andrei, sustinatorul Caravanei „Alcoolul nu te face mare” care a trecut pâna in prezent prin Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca si Iasi, este cel care le-a vorbit astazi si liceenilor ploiesteni, fara inhibitii, despre problemele adolescentilor corelate cu tentatiile vârstei.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Inspectoratul Scolar al Judetului Prahova, prin Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica, pe un esantion de 680 de elevi prahoveni din licee teoretice si vocationale, grupuri scolare si scoli de arte si meserii, aproape 92% din adolescenti au declarat ca au consumat alcool la o ocazie, ceea ce pozitioneaza judetul in media inregistrata in România. Mai bine de jumatate din liceenii prahoveni au spus ca baut la discoteca, restul preferând petrecerile intime si cercul de prieteni. „Din curiozitate”, „de placere”, „ca sa prinda mai mult curaj” si „sa se dea mare”, sunt câteva din raspunsurile lor prinvind motivele pentru care au fost tentati de alcool.

Background: Campania „Alcoolul nu te face mare” este organizata de  Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Inspectoratul General al Politiei Române si Asociatia „Berarii României”. Lansarea ei la nivel national a avut loc pe 2 mai 2007, de Ziua Adolescentului. Tot in luna mai, peste 1500 de CD-uri continând cele doua filme educative de scurt metraj au fost distribuite liceelor din România.  Acest proiect are un „trecut”: in 2006, in liceele din Bucuresti, s-a desfasurat un program pilot. In perioada mai–iunie 2006, au fost distribuite materiale informative in toate liceele Capitalei. Campionul Mondial la Box Leonard Doroftei a vizitat atunci câteva licee, vorbindu-le copiilor despre performanta si succesul in viata. Concursul de site-uri “TreazNet”, derulat in perioada octombrie – decembrie 2006, s-a bucurat de un deosebit interes din partea liceenilor in jur de 300 de elevi inscriindu-se cu lucrari in competitie.

Copyright © 2019 Berarii Romaniei. All rights reserved. Inspectoratul General al Poliției Române Inspectoratul Școlar al Municipiului București Asociația „Berarii României“