Alcoolul nu te face mare! - Campanie sociala pentru liceeni
home | media center | comunicat

Cu sinceritate si responsabilitate, despre alcool

Constanta, 4 iunie 2007

Liceenii constanteni au venit astazi in numar mare la Palatul Copiilor la intalnirea cu dr. Cristian Andrei. Medicul le-a vorbit elevilor cu sinceritate si responsabilitate, despre efectele consumului de alcool la varsta adolescentei.

Aceasta actiune face parte din caravana "Alcoolul nu te face mare", apartinand campaniei sociale cu acelasi nume, organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Inspectoratul General al Politiei Romane si Asociatia "Berarii Romaniei".

"Tinerii vor sa le vorbesti deschis despre alcool, ca despre toate lucrurile care sunt consumate in amestec cu prietenia, distractia sau chiar dragostea" , a explicat dr. Cristian Andrei. " Ei vor sa stie de ce adultii consuma alcool si le interzic lor acelasi lucru, de ce alcoolul le face rau cand ei se simt bine, de ce baietii care beau sunt considerati eroi, iar cei care nu beau sunt luati in ras" , a adaugat medicul.

Potrivit unui sondaj aplicat in Constanta de catre Ministerul Educatiei, pe un esantion reprezentativ de 665 de elevi din licee cu profil atat teoretic cat si tehnic, 85,7% din adolescenti au marturisit ca au consumat alcool la o ocazie, mai bine de jumatate din acestia admitand ca au facut-o din curiozitate.

"Este dificil sa interzici consumul de alcool la o persoana tanara, in al carei comportament sunt importante asimilarea lumii si excesul practicat de dragul integrarii intr-un grup. Trebuie sa vorbesti si cu grupul, nu numai cu tanarul respectiv. Exact asta facem noi, participand la intalniri cu liceenii, intr-o campanie in care ei sunt co-autori", a mai spus dr. Cristian Andrei. Pe langa consiliere, acesta le-a prezentat adolescentilor si doua filme educative de scurt metraj recomandate de Ministerul Educatiei pentru studiu in timpul orelor de dirigentie – "Ce inseamna sa fii <cool>" si "Pretul unei vieti sportive". Materialele multimedia, impreuna cu planurile de lectie, pot fi descarcate de pe site-ul campaniei www.alcoolulnutefacemare.ro.

Background: Campania "Alcoolul nu te face mare" a fost lansata la nivel national pe 2 mai 2007, de Ziua Adolescentului. Acest proiect are un "trecut": in 2006, in liceele din Bucuresti, s-a desfasurat un program pilot. In perioada 15 mai – 15 iunie 2006, au fost distribuite materiale informative in toate liceele Capitalei. Campionul Mondial la Box Leonard Doroftei a vizitat atunci cateva licee, vorbindu-le copiilor despre performanta si succesul in viata. Concursul de site-uri "TreazNet", derulat in perioada octombrie – decembrie, s-a bucurat de un deosebit interes din partea liceenilor in jur de 300 de elevi inscriindu-se cu lucrari in competitie.

Partener media al evenimentului de la Constanta 4 iunie 2007:

 

Copyright © 2019 Berarii Romaniei. All rights reserved. Inspectoratul General al Poliției Române Inspectoratul Școlar al Municipiului București Asociația „Berarii României“