Alcoolul nu te face mare! - Campanie sociala pentru liceeni
home | media center | comunicat

Campania "Alcoolul nu te face mare" a plecat in vacanta... in Tabara Poiana Pinului

Buzau, 9 august 2007

Psihologi si animatori voluntari le explica participantilor la Tabara Poiana Pinului din Buzau care sunt capcanele consumului de alcool la varsta adolescentei. Astfel ca mesajul campaniei nationale „Alcoolul nu te face mare” este transmis si altfel decat la catedra: prin jocuri recreative si creatie.

Peste 300 de elevi din Constanta, Galati, Prahova, Valcea, Iasi, Teleorman, Braila si Bucuresti au ocazia, ca in perioada 3-9 august 2007, sa experimenteze jocuri de tabara precum orientarea in padure cu busola pentru dezlegarea mesajelor aflate in punctele indicate pe harta, confectionarea podoabelor si accesoriilor, competitii de darts, tenis de masa si basket. Ei sunt atent supravegheati de catre psihologi, care au grija ca in timpul recreativ sa le vorbeasca participantilor la tabara despre efectele nocive ale consumului de alcool la aceasta varsta.

„In timpul anului scolar am provocat elevii la creatie, printr-un concurs de site-uri si le-am oferit prin materiale multimedia atractive - filme educative de scurt metraj - sansa de a participa la ore de dirigentie inedite”, a declarat dl. Constantin Bratu, director general al Asociatiei „Berarii Romaniei”. „Am urmarit prin toate actiunile noastre sa le oferim elevilor alternative la petrecerea timpului liber, consumandu-si energiile constructiv si dezvoltandu-si aptitudinile creative. Adolescentii trebuie sa descopere prin experienta proprie ce inseamna competitia, daruirea pentru o cauza in care cred, situatii in care alcoolul nu are ce cauta. Acesta a fost obiectivul nostru si in Tabara de la Poiana Pinului. Participantii au avut, cu siguranta, o vacanta activa”, a mai spus dl. Constantin Bratu.

Activitatile ce fac parte din campania „Alcoolul nu te face mare” au demarat in tabara buzoiana pe 23 iulie si se vor incheia pe 17 august, vizand aproape 1000 de adolescenti din mai multe judete. Un raport detaliat al acestor activitati va fi postat pe site-ul campaniei - www.alcoolulnutefacemare.ro , impreuna cu fotografii si impresiile pe care adolescentii le-au notat in Cartea de la revedere”.

Campania nationala „Alcoolul nu te face mare” este organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Inspectoratul General al Politiei Romane si Asociatia „Berarii Romaniei”. Actiunile din Tabara Poiana Pinului au fost sprijinite de Autoritatea Nationala pentru Tineret, respectiv de Directia Judeteana a Taberelor Buzau.

Background: Campania „Alcoolul nu te face mare” a fost lansata la nivel national pe 2 mai 2007, de Ziua Adolescentului, la Colegiul National „Sf Sava” din Bucuresti. Pana in prezent, caravana cu acelasi nume, a carei promotor este Dr. Cristian Andrei, a ajuns in cateva licee din Cluj si Constanta. Proiectul „Alcoolul nu te face mare” are un „trecut”: in 2006, in liceele din Bucuresti, s-a desfasurat un program pilot. I n perioada 15 mai – 15 iunie 2006, au fost distribuite materiale informative in toate liceele Capitalei. Campionul Mondial la Box Leonard Doroftei a vizitat atunci cateva licee, vorbindu-le copiilor despre performanta si succesul in viata. Concursul de site-uri “TreazNet”, derulat in perioada octombrie – decembrie, s-a bucurat de un deosebit interes din partea liceenilor in jur de 300 de elevi inscriindu-se cu lucrari in competitie.

Copyright © 2019 Berarii Romaniei. All rights reserved. Inspectoratul General al Poliției Române Inspectoratul Școlar al Municipiului București Asociația „Berarii României“