Alcoolul nu te face mare! - Campanie sociala pentru liceeni
home | stiati ca?

Stiati ca?

Senzaţia de euforie durează puţin, iar dorinţa de a bea în continuare creşte odată cu starea de ebrietate.

 

Contrar opiniei populare “beau ca să mă dezinhib”, alcoolul nu va ajuta pe nimeni să aibă o partidă de sex nemaipomenită. Sistemul nervos central este deprimat, iar ca să faceţi o comparaţie, acelasi efect este dat de sedative. Libidoul este afectat negativ de alcool, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

 

Alcoolul poate avea efectul opus celui dorit. Depresia şi alcoolul sunt strâns legate, iar mulţi consumatori au o stare proastă nu numai după eliminarea alcoolului din sânge, ci şi în timpul. Viziuni pesimiste, negativiste, sentimente de inutilitate, impulsuri agresive sau emoţionale sunt foarte dese în timpul influenţei alcoolice.

 

Toleranţa la alcool intervine atunci când acesta este băut în mod repetat. Primul pas după tolerenţă este dependenţa: odata ce nu obţii efectul dorit, vei mări doza. Un cerc vicios deci.

 

Alcoolul este cauza principală a violenţei în familie, peste 70% din cazuri fiind cauzate de acesta. 60% din cazurile de viol au aceeasi cauză, iar 25% din bărbaţii tineri mor din cauza consumului în exces de alcool.

Copyright © 2019 Berarii Romaniei. All rights reserved. Inspectoratul General al Poliției Române Inspectoratul Școlar al Municipiului București Asociația „Berarii României“